Најновије

БАЧЕН СУЗАВАЦ У СКУПШТИНИ КИМ! Посланици се давили, Фљора Бровина пала у несвест, позлило и изасланику ЕУ (ФОТО/ВИДЕО)

ПРИШТИНА - Посланик Покрета Самопредељења Аљбин Курти бацио је данас сузавац у салу Скупштине Косова након наставка седнице коју је током преподнева блокирала опозиција.
Скупштина Косова у диму (Фото: Јутјуб принтскрин)

Скупштина Косова у диму (Фото: Јутјуб принтскрин)

Само што су се посланици вратили у скупштинске клупе и председник косовског парламента Кадри Весељи наставио седницу, Курти је бацио сузавац након чега се сала напунила димом.
Momenti kur Albin Kurti gjuan gazin lotesjelles ne KuvendMomenti kur Albin Kurti gjuan gazin lotesjelles ne Kuvend Posted by Indeksonline.net on четвртак 8. октобар 2015.
Неки од посланика су имали проблема са дисањем, а посланица ДПК Фљора Бровина се због удисања сузавца онесвестила и Хитна помоћ ју је пребацила у Клинички центар Приштина.Седници су присуствовали и представници међународне заједнице, међу којима је био и представник Канцеларије ЕУ на Косову Самуел Жбогар који се нашао у диму и који је затим у веома тешком стању изашао из скупштине. Медији у Приштини јављају да је и Жбогару позлило. Пре бацања сузавца дошло је до кошкања између посланика опозиције и владајуће коалиције и у једном тренутку посланица Самопредељења Аљбуљена Хаџију бацила је пуну чашу воде у лице потпредседнику Скупштине Косова Џавид Хаљитију. Међутим, иако у ванредној ситуацији посланици су наставили са дневним редом, усвајавши предвиђене законе за ову седницу, али по убрзаној процедури. Након усвојених закона, Весељи је окончао рад скупштине.
Alivanoset deputetja Blerta DeliuAlivanoset deputetja Blerta Deliu Posted by Indeksonline.net on четвртак 8. октобар 2015.
Посланици три опозиционе политичке странке у Скупштини Косова и данас су блокирали рад парламента не дозвољавајући да се приђе говорници, па је председник парламента Кадри Весељи прекинуо седницу. Опозициони посланици нису дозволили да се седница одвија по дневном реду, звиждали су у пиштаљке, а у скупштинском холу су скалпелом исекли завесе које су покривала слике које су то постављене 2008. Реч је о сликама Албанаца у народним ношњама, које су покривене на захтев посланика из редова Срба.
Прочитајте још: 
Опозиција је блокирала парламент готово три седмице захтевајући да косовски премиејр Иса Мустафа повуче потпсе са споразума постигнутих са Београдом крајем августа у Бриселу, посебно споразума о формирању Заједнице српских општина. Они се противе и споразуму о демаркацији са Црном Гором. Опозиција то чини упркос упозорења амбасадора САД у Приштини да Америка подржава бриселске споразуме и формирање ЗСО и уверавања премијера Мустафе да је реч о споразумима који су потписани уз посредништво ЕУ, те да због тога није могуће на њима било шта мењати. Због таквог става Мустафа је више пута гађан јајима, а колона аутомобила у којем се налазио и његов је каменована. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА