Најновије

СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ: Мађари завршили ограду према Хрватској, прете затварањем границе

БУДИМПЕШТА - “Ограда уз мађарско-хрватску границу је 99 одсто завршена”, рекао је Јанош Лазар, шеф Кабинета мађарске Владе. Према његовим речима, мађарска влада обавља консултације на међународном нивоу како би заштитила сигурност дуж границе.
(Фото: ЈуТјуб)

(Фото: ЈуТјуб)

Лазар је опет оптужио Хрватску да је укључена у кријумчарење избеглица у Мађарску и да Мађарска мора да се заштити. Њихов је план да границу према Хрватској заштити заједничким снагама са чланицама Вишеградске групе - Словачком, Чешком и Пољском. Чешка је у Мађарску већ послала 24 војника, а Пољска један војни хеликоптер. Како би договорили даље заједничке кораке, у Мађарској се одржава састанак Вишеградске групе. Мађарски премијер Виктор Орбан је најављивао да ће одлуку о затварању границе према Хрватској донети тек после састанка. Ограда према Хрватској је завршена и долазак чешких и пољских војника на ту границу, чини се, само је увертира у одлуку о затварању границе, пише Јутарњи лист. С обзиром на то да Словачка, Пољска и Чешка имају исте ставове о мигрантима, не треба ни сумњати да ће Орбан од њихових челних људи добити подршку за затварање границе према Хрватској.
Прочитајте још:НЕМА ДАЉЕ: Запад тврди да је Путин интервенисао у Сирији због страха од немоћиМеркелова гомила противнике због избеглица
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА