Најновије

ЛАВРОВ: Американци су позивом Косову „сместили” Бан Ки Муну

Америчке власти су "прешле" генералног секретара УН Бан Ки Муна позивањем представника самопроглашеног Косова на догађај у згради светске организације, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Лавров је подсетио да су САД током трајања Генералне скупштине УН одржале догађај посвећен борби против тероризма у просторијама УН, али ван оквира процедура светске организације. - Прво, зашто је такав догађај требало обавезно одржавати ван оквира правила и процедура Генералне скупштине, без повезивања УН као такве, већ само на њеној територији? Друго, списак позваних. Не разумем зашто је неко остао `изван`, док су, на пример, представници Косова били позвани и заједно седели са државама чланицама УН - рекао је Лавров. Он је у интервјуу за телевизију "НТВ", који преноси "Спутњик", оценио да су таквом акцијом "Американци озбиљно `прешли` и генералног секретара који је био позван на отварање овог форума и читаве УН". Лавров је, ипак, исказао разумевање за тај поступак, оценивши да је "сигурно лакше сакупити оне који те слушају у свему и са њима решавати неке задатке, представљати све као неку `вољу међународне заједнице, међународне коалиције`". - Наравно, то је много теже у УН - договарати се уз учешће Русије, Кине и многих земаља у развоју које имају самостално мишљење о спољнополитичким питањима - навео је руски министар. Према његовим речима, иако такве дискусије одузимају више времена "компромиси и договори, постигнути са онима који не мисли исто као ти по сваком питању много су дуговечнији и много ефикаснији".
Прочитајте још:ЛИБИЈСКИ ПОБУЊЕНИЦИ БИ ОЖИВЕЛИ ГАДАФИЈА: Бенгази је разрушен, земља у хаосу, нема струје ни хранеПутин саопштио колико је Запад потрошио на обуку побуњеника
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА