Најновије

РАДИКАЛИ И ЖИВКОВИЋ НАПАЛИ ВУЧИЋА: Стадионе су правили само Стаљин и Хитлер! (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Председник Нове странке Зоран Живковић критиковао је данас најаву премијера Вучића да ће Влада Србије помоћи изградњу националног стадиона рекавши да у држави постоје много преча посла која се упорно игноришу, а на исти начин је реаговала и Српска радикална странка, истичући да је најава Александра Вучића да ће Влада Републике Србије издвојити 150 милиона евра за изградњу Националног стадиона неозбиљна и неодговорна.
Живковић: Коме треба национални стадион!? (Фото: ЈуТјуб)

Живковић: Коме треба национални стадион!? (Фото: ЈуТјуб)

Са оваквом праксом, навео је Живковић, актуелна Влада „мора што пре да оде на лекарски преглед, а онда и у историју“. - Добијамо изјаве које су на ивици болести. Чему служи тај национални стадион који кошта чак 150 милиона евра? Да ли за митинге, концентрационе логоре? Последњи пут је неко градио национални стадион у Стаљиновом СССР-у, сад вероватно постоји неки у Северној Кореји, али ни у једној нормалној земљи такав стадион не постоји – рекао је Живковић и додао да ништа мање страшна није ни изјава премијера да ће Влада окречити школе и болнице, јер то није понуда достојна грађана у 21. веку. Он је подсетио на то да Влада Србије на челу са Вучићем већ 250 дана не даје никакав одговор на питање ко је одговоран за пад војног хеликоптера и смрт седам особа, као и да већ годину дана није способна да изабере управника Народног позоришта. Најављивање изградње националног стадиона уз игнорисање оваквих горућих проблема, навео је лидер Нове странке, доказ је да Влада „што пре треба да оде најпре на лекарски преглед, а онда и у историју“. Радикали су такође оштро напали премијера Србије оцењујући да је његово понашање "бахато". У држави у којој се буџет пуни отимањем дела пензија пензионерима, у држави дубоке економске кризе и социјалне беде најављивање овакве одлуке представља бахато и самовољно понашање председника Владе, истичу радикали. Посебно брине чињеница да је Вучић најавио да ће ова средства бити обезбеђена од продаје Телекома, што ствара сумњу да ће и остатак средстава од ове продаје бити потрошен за предизборну кампању, упозоравају српски радикали и позивају режим да коначно донесе закон који ће омогућити поштену приватизацију спортских клубова и на тај начин, између осталог, ослободити државу додатних трошкова, па и трошка за изградњу стадиона.
Прочитајте још:Ђукановић: Ако нас неко тако уцењује, онда сам песимиста по питању ЕУ интеграцијаВулин: Ако нас ЕУ условљава преговори су бесмислица
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА