Најновије

АСАДОВ ЈУРИШ УЗ ПОМОЋ РУСИЈЕ: Офанзива сиријске војске у Хомсу - 10 мртвих

ХОМС- Сиријске режимске снаге покренуле су данас офанзиву у централној провинцији Хомс, уз подршку руских ваздушних удара, у којима је погинуло најмање 10 људи, јавили су сиријски државни медији и група за мониторинг.
Башар ал-Асад (Фото: tribuna.ru)

Башар ал-Асад (Фото: tribuna.ru)

Сиријска телевизија, позивајући се на један војни извор, известила је да је војска почела операцију на северу и северозападу провинције Хомс "у циљу поновног успостављања безбедности и стабилности у селима и градовима на том подручју". Војска је преузела контролу над селом Ал-Дар Ал-Кабира, северно од Хомса, навела је сиријска телевизија, а пренео АФП. Сиријска опсерваторија за људска права, чије је седиште у Лондону, саопштила је да су руски авиони извели најмање 15 ваздушних удара на подручју борби у којима је погинуло најмање 10 људи, од којих шест побуњеника. Један војни извор је рекао за АФП да је операција у Хомсу "стратешки повезана" са режимским операцијама у суседној провинцији Хама протеклих дана. Русија је покренула кампању ваздушних удара у Сирији 30. септембра наводећи да су њена мета џихадисти Исламске државе и друге терористичке групе. Сиријски побуњеници и они који им пружају подршку, тврде међутим, да су акције Москве усмерене на опозиционе борце пре него на џихадисте.
Прочитајте још:Асадова армија заузела два важна града у провинцији Хама и напада Источну ГутуИспада да Руси бомбардују рушевине од бомбардовања. А кад оно…
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА