Најновије

СВЕ ЈЕ СРЕЂЕНО! АМЕРИ ПОНОВО МРСЕ КОНЦЕ НА БАЛКАНУ: Северна Македонија постаје 30. чланица НАТО-а!

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг поручио да ће Република Северна Македонија уз подршку САД и земаља савезница ускоро постати 30. члан алијансе.

Македонци (Фото: Јутјуб)

- Република Македонија је ове године потписала Протокол о чланству и ускоро ће уз вашу подршку постати 30. чланица. НАТО врата остају отворена. Оно што је почело 1949. са 12 чланова је била моћна сила за мир, савез коме се други желе придружити. То показује историјски успех НАТО - рекао је Столтенбег у обраћању америчком Конгресу.

Међутим, како је наведено, успех из прошлости није гаранција за успех у будућности, док се НАТО суочава са многим изазовима.

- Морамо бити искрени, на обе стране Атлантика, постављају се питања о снази нашег партнерства. Постоје разлике, ми смо савезници многих различитих нација, са различитим географијама, историјом и политичким странкама, републиканцима и демократима, конзервативцима и радницима, независним, зеленим и многим другим – рекао је Столтенберг, пренели су македонски медији.

Ово је демократија, казао је и истакао да отворена дискусија и различита питања нису знак слабости, већ обрнуто, знак моћи.

-За њега не бисмо требали бити изненађени када видимо разлике између наших земаља. Постоје неслагања о питањима као што су трговина, енергија, климатске промене и ирански нуклеарни споразум. То су озбиљни проблеми и несугласице - рекао је Столтенберг.

-Али, као што је напоменуто, снага НАТО-а је да су се, поред разлика, савезници увек придружили основном задатку - међусобној заштити, заштити једни друге и заштити своје грађане, рекао је Столтенберг.

Биће рата?! Нетанијаху упозорава на нове сукобе! Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Македонија улази у НАТО. 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА