Најновије

СРБИЈА ПОКРЕЋЕ ДИПЛОМАТСКУ ОФАНЗИВУ: Одлука о изборима у децембру

БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић ће одлуку о расписивању ванредних парламетарних избора одложити највероватније за децембар, када врх ЕУ треба да утаначи коначан текст преговарачке платформе за косовско поглавље.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Иако је најавио да би средином октобра могао да пресече хоће ли бити избора иили не, након консултација са државним руководством, великодостојницима СПЦ и водећим људима САНУ, премијер размишла да одлуку о изборима пролонгира. Србија би у наредним данима требало да припреми и свој званичан одговор на нове услове Брисела и са њим ће кренути у дипломатску офанзиву да би се текст ЕУ измени у нашу корист до децембра. Ако позиција Берлина и Лондона остане тврда и ако наставе да нам траже да прихватимо независно Косово, излазак на биралишта биће неминован. Премијер би 20. октобра, дан пре него што ће Извршни одбор Унеска одлучивати да ли ће се питање чланства Косова у овој организацији уопште разматрати, требало да се састане на председником Николићем, председницом Скупштине Мајом Гојковић, патријархом Иринејем и председником САНУ Владимиром Костићем. Главне теме биће наставак ЕУ интеграција.
Прочитајте још:Томислав Николић: Услови Берлина као ултиматум АустроугарскеСРБИЈА УЛАЗИ У НАТО: Гашић званично тражио да Србија буде део борбене групе „HELBROC“
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА