Најновије

ОЦИЛА: По овоме се распознаје прави фискални рачун од лажног

БЕОГРАД - Грађани све више пријављују издавање лажних фискалних рачуна, па у Пореској управи објашњавају како разликовати исправан од неисправног фискалног исечка - по знаку оцила на доњем делу рачуна.
Фискални рачун (фото: Правда)

Фискални рачун (фото: Правда)

"Фискални рачун најлакше је препознати по фискалном знаку који се састоји од четири оцила, раздвојених крстом и исписаних у квадрату, а налази се у доњем делу рачуна. Поред тога, фискални исечак мора имати јасне податке о самом трговцу, укључујући пун назив обвезника и објекта, као и адресу објекта - рекли су Танјугу у Пореској управи. Издавање предрачуна или међурачуна, који су веома слични фискалним рачунима, како додају, није спорно, али уколико приликом плаћања купац или гост добије фискални исечак који, кад плати робу или услугу, треба и да узме и сачува у кругу од 20 метара по изласку из објекта. Предрачуни, међурачуни или такозвани блок-рачуни, највише су заступљени у угоститељским објектима. Такво објашњење порезници су понудили, будући да се показало да грађани, два месеца након активирања “пореског аларма”, најчешће пријављују неиздавање фискалних рачуна и издавање лажних рачуна. На специјалном порталу Пореске управе www.poreskialarm.rs <http://www.poreskialarm.rs, где грађани могу да пријаве уочене пореске неправилности у раду пореских обвезника, а у функцији је од 6. августа 2015. године. Грађанима је омогућено да и тим путем пријаве обвезнике код којих уоче неправилности у пословању односно све који не поштују закон и избегавају плаћање пореза и других јавних прихода.
Прочитајте још: 
Пореске неправилности које пријављују грађани су веома значајне за анализу ризика која се показала као изузетно ефикасна метода у поступку избора обвезника који ће се контролисати, наводе у Пореској управи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА