Најновије

"СЕЋАМ СЕ СА РАХМЕТОМ...": Ово је Ердоган поручио на 12 година од смрти Алије Изетбеговића (ФОТО)

АНКАРА/САРАЈЕВО - У Босни и Херцеговини је данас обележена 12. годишњица од смрти председника БиХ Алије Изетбеговића, а тим поводом огласио се и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поручивши да се са великим поштовањем сећа "првог и великог лидера БиХ".
Ердоган (фото: Јутјуб принтскрин)

Ердоган (фото: Јутјуб принтскрин)

"Поводом 12. годишњице смрти, сећам се са великим поштовањем и рахметом првог и великог лидера Босне и Херцеговине Алије Изетбеговића", написао је Ердоган на званичном Фејсбук профилу, пренели су медији у БиХ. Ердоган је у својим ранијим изјавама казао да Изетбеговић "упркос свим притисцима, злу, покушајима асимилације, никада није скренуо са свог пута".
Vefatının 12. yılında Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i saygı ve rahmetle anıyorum.... Posted by Recep Tayyip Erdoğan on понедељак 19. октобар 2015.
"Упркос годинама живота проведеним у затвору, није одступио од борбе за своју земљу и народ. Способност и лидерство које је показао у току последњег рата у БиХ сврставају га међу највеће државнике 20. века и историје", казао је Ердоган у октобру 2013, подсетила је регионална Н1 ТВ. Ердоган се пре две године присетио посете Сарајеву и посети Алији Изетбеговићу непосредно пре његове смрти. Он је касније рекао како му је Изетбеговић "у аманет оставио да брине о БиХ". Алија Изетбеговић рођен је 8. аугуста 1925. године у Босанском Шамцу. Један од од утемељитеља Странке демократске акције (СДА) 1990. године. Исте године изабран је за члана Председништва БиХ, а касније је био председник Председништва БиХ и на том месту је био од 1992. до 1995.
Прочитајте још: 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА