Најновије

КОНУЗИН: ЕУ отима Косово Србији, Русија је спремна да помогне!

Бивши руски амбасадор у нашој земљи Александар Конузин каже да Москва, за разлику од Брисела и Вашингтона, пред Србију никада неће поставити ниједан ултиматум и да ће учинити све да помогне пријатељском српском народу!
ЕУ отима Косово Србији, Русија је спремна да помогне! (Фото: Медија центар Београд)

ЕУ отима Косово Србији, Русија је спремна да помогне! (Фото: Медија центар Београд)

У ауторском тексту Конузин открива да је још 2008. године Запад покренуо политичко-безбедносну операцију с крајњим циљем да се Србија натера да, пре или касније, призна лажну државу Косово. Своја сазнања о пакленом плану Брисела још тада је, како тврди, покушао да пренесе тадашњем државном врху Србије. Конузинов текст преносимо у целости: "Нова, још једна у низу, али не и последња криза у вези с Косовом никога не треба да изненади. Операција присиљавања Србије да се одрекне своје јужне покрајине почела је још 2008, једностраним проглашењем њене независности. Није тајна ко је био спонзор тог антисрпског акта који утире 'мапу пута' принуде... Убрзо после мог доласка у Београд 2008, покушао сам да у разговорима с руководством ваше државе и у својим јавним наступима и говорима предвидим развој догађаја. То јест, да објасним како ће Европска унија покушати да "зароби" Србију у непрегледни низ обећања, споразума, стандарда и обавеза. Рекао сам тада да ће Запад, када је реч о односу са Приштином, користити свој тајни лек - технологију "конструктивне двосмислености". Реч је о ситуацији када споразум дозвољава свакој страни да га интерпретира у своју корист. То ће створити утисак да званично нико од Београда не очекује да формално призна независност Косова. Све до оног часа кад Србији буде остао још један корак у преговорима с ЕУ. Тада следи ултиматум - признајте независно Косово! Нажалост, као што видите, моја предвиђања су се обистинила. И врло ми је јасна комплексност и тежина дилеме "ЕУ или Косово" коју Србија данас мора да разреши. Баш зато, по мом мишљењу, таква одлука може бити донета само на основу најширег консензуса већине грађана Србије, а не само става владајуће већине, која се нашла у фотељама услед свог политичког преображаја. Овде нарочито истичем да ово нипошто није мој покушај уплитања у унутрашње ствари Србије, већ просто само мишљење некога са стране. Није уопште спорно да српско друштво само мора донети ову тешку одлуку. Питате, како Русија може помоћи Србији, шта је до сада могла да учини? Прво, Русија никада пред Србију неће постављати никакве захтеве. Друго, непрестано наглашавамо да с поштовањем прихватамо сваку одлуку коју Србија донесе. И коначно, Русија ће на темељима вековне традиције, пријатељства, лојалности и узајамне подршке два народа, енергично наставити да гради све врсте узајамно корисних билатералних договора, без икаквих предуслова. Увек нам је драго да видимо Србе у кругу наших најближих пријатеља.
Прочитајте још:ПРОГНОЗА СТРАТФОРА: Свет се плаши „руског медведа“КУСТУРИЦУ ЗА ПРЕДСЕДНИКА САНУ: Послушајте цео говор којим је нервирао амбасадора Кифа, па причао о Русима као новој нади (ВИДЕО)
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА