Најновије

Американци се боје да ће им Руси уништити каблове испод Атлантског океана

Портпарол РФ Марија Захарова иронично је прокоментарисала чланак у "New York Times" о забринутости америчких власти због повећане активности руских подморница поред америчких океанских инсталација.
971 "Шчука-Б" (Фото: Јутјуб)

971 "Шчука-Б" (Фото: Јутјуб)

„Најбољи одговор на питање „шта вас највише брине у ово доба године” дат је у чланку "New York Times"", написала је Захарова на својој Фејсбук страници. „Једном речју,  јесен” — иронично је написала она, алудирајући на сезонско погоршање својствено психички нестабилним особама. Утицајни амерички лист је објавио да се руске подморнице, по мишљењу америчких обавештајаца, понашају агресивно близу важних подводних каблова који обезбеђују интернет практично у целом свету. С тим у вези, америчке власти су изразиле забринутост да присуство руских подморница и истраживачких бродова у рејонима где пролазе подводни каблови за везу указују на планове Русије да лиши САД интернета у случају сукоба, навео је лист. Председник одбора Државе Думе РФ за одбрану, бивши командант црноморске флоте РФ адмирал Владимир Комоједов, коментаришући чланак "New York Times", истакао је да „Сједињне Државе почињу да подсећају на Шведску, којој се све време чини да су наше подморнице стално присутне у њиховим територијалним водама”. „У страху су велике очи. Иако инсталације заиста постоје, никакву штету им сигурно нећемо причинити ни технички, ни материјално”, казао је саговорник агенције РИА Новости. Он је додао да су руске подморнице по службеној дужности обавезне да се налазе у Атлантском океану и да прате америчке стратешке подморнице, пошто се две трећине америчког нуклеарног оружја налазе управо у подморницама.
Прочитајте још:Сиријска војска ослободила област од 120 квадратних километара код АлепаАмерички Абрамс против руског Т-90: Ко је у вођству на глобалном тржишту оружја (ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА