Најновије

Ниједна земља НАТО није у стању да изводи ово што Русија ради у Сирији

Угледни војни коментатор америчког издања Brookings – поморски официр САД Гарет Кемпбел – упозорио је сународнике и званични Вашингтон да је погрешно потцењивати руску ратну флоту.
Латакија (Фото: Министарство одбране)

Латакија (Фото: Министарство одбране)

„То је чак опасно. Не само зато што је нетачно, него и зато што деформише представу НАТО о правим намерама Русије“ – указао је Кемпбел. У наставку је подсетио да су многи – у време када се руска војна авијација тек појавила на аеродрому код сиријског града Латакија – тврдили да је она слаба. Па нагласио: „Таква мишљења нису се просто показала погрешним. Руси су већ потврдили своју способност да користе војна средства ради решавања ограничених политичких задатака“. Кемпбел додатно наводи: „Русија изводи велики број борбених летова. Само у једном дану их је онолико колико коалиција на челу са САД. Руски авиони су већ побили поприличан број командира група устаника – Асадових противника. Може ли Русија наставити са оваквим нивоом ваздушне кампање? То је сасвим могуће. Нико од наших савезника из НАТО не би могао да се по достигнућима изравна са Русијом у небу. То је тужна лекција ваздушним кампањама НАТО на Косову и у Либији“. Исти војни коментатор подсећа да су многи на Западу имали лоше мишљење и о руској ратној морнарици. „Руска ратна флота се убрзано модернизује. Граде се нови бродови и модернизују стари. Већ се показало да руски мали бродови из Каспијског мора могу да крстарећим ракетама гађају циљеве удаљене хиљаду и по километара. То раније руска армија није била у стању. Амерички бродови за приобалне борбе немају такве способности иако су много већи. Руски су мали, јефтини, технолошки једноставни и лаки за производњу. Ти бродови су добра илустрација успеха кампање модернизације руске морнарице, а већи део те модернизације нама није познат“.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Mа сигурно нема нових услова за Србију на путу ка ЕУЛАЗАНСКИ У ГРОТЛУ СИРИЈЕ: Ево шта је руски генерал Конашенков рекао српском новинаруАМЕРИЧКИ ГРАЂАНИ СВЕСНИ: Ситуацију у Сирији контролише Владимир Путин
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА