Најновије

Путин: Блиски исток полигон за обуку терориста

Терористи покушавају да искористе Блиски исток и север Африке као полигон за врбовање и обуку бораца који затим могу бити коришћени за дестабилизацију других држава, изјавио је руски председник Владимир Путин.
Путин (Фото: kremlin.ru)

Путин (Фото: kremlin.ru)

Растућа терористичка претња на Блиском истоку и у Северној Африци захтева јачање сарадње између специјалних служби различитих земаља, упозорио је Путин у писменом обраћању шефовима служби безбедности и специјалних служби Заједнице независних држава — савеза 12 бивших совјетских република. „Тренутна геополитичка ситуација у свету захтева да се интензивира потрага за ефикасним начинима да се одговори на савремене изазове и претње. Ширење терористичких активности и радикалних група спајањем са транснационалним организованим криминалом данас је посебно опасно. Ситуација на Блиском истоку и у Северној Африци је посебно забрињавајућа“, навео је Путин. Путин је истакао да је важно да се стално повећава ниво сарадње уз коришћење савремених метода и развијање заједничких приступа у решавању тог проблема.
Прочитајте још:КОМШИЈЕ СЕ УЗНЕМИРИЛЕ: Русија и Србија су једини реметилачки фактор на Балкану!АМЕРИЧКИ ГРАЂАНИ СВЕСНИ: Ситуацију у Сирији контролише Владимир Путин
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА