Најновије

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ: Борба за стратешки пут Дамаск-Алепо (ВИДЕО)

Сиријска војска је покренула офанзиву против терориста "Ал-Нусре" и Исламске државе на првој линији фронта. Конкретно, жестоке борбе  у које је укључена тешка артиљерија воде се за контролу стратешки важног пута Дамаск - Алепо. Користе се топови М46 калибра 130мм, хаубице дугог домета, па чак и раткетни системи "Град". 
Артиљерија сиријске војске (Фото: Принтскрин јутјуб)

Артиљерија сиријске војске (Фото: Принтскрин јутјуб)

Сиријска војска спроводи артиљеријске нападе на положаје терориста код града Сукеик, а тек након баражне артиљеријске паљбе у битку крећу јуришни батаљони. Истовремено атриљерија гађа мрежу утврђења терориста дуж целе линије фронта. "Циљ наших дејстава је ослобађање свих области наше прелепе земље, почевши од северних региона покрајине Хама,  фронта око града Сукеика, те фронта око градова Мурека и Кефрзеита. Када ослободимо ове области идемо у покрајину Идлиб где ћемо терористе потиснути до турске границе", објашњава команданта артиљеријског батаљона Набил. Град Мoрек, који се налази на северу покрајне Хама, је опустошен и сада је град духова. Куће су изрешетане, ствари су разбацане по целом граду, а цивили су га напустили. Морек су дуго држали терористи који су сада потиснути. Ипак, они не престају са нападима у циљу враћања града у своје руке. "Најбоље је да се не креће у групама јер чим виде групе одмах гађају минобацачима. Не иде се средином улице јер сте тако изложени непријатељској ватри", каже Басел, војник сиријске војске. Војници истичу да је немогуће да уђе у зграде и куће јер су миниране. Терористи су оставили "изненађења" у виду мина са тајмером, које ће се активирати када се људи врате, чак и после неколико недеља. У једној од централних улица у граду је џамија. Када је сиријска војска ушла у град на њих је отворио ватру снајпериста који је био стациониран у минарету. Како би га елиминисали минарет је готово потпуно уништен. У граду су пронађени бројни шприцеви који су служили терористима за уношење наркотика како би се охрабрили. ​​ Офанзива сиријске војске наставља се на свим фронтовима, али приоритет је северни фронт. Захваљујући координираним акцијама сиријске артиљерије и руске авијације владине снаге напредују.
Прочитајте још:ПЕКИНГ СПРЕМАН: Одговорићемо свим мерама на уласке америчких бродова у наше воде!ГИГАНТСКИ СУКОБ НА ПОМОЛУ: Американци шаљу разарач у зону кинеских вештачких острва!
Извор: lifenews.ru/за Правду превео Илија Вуксановић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА