Најновије

СКАНАНДАЛ БОРОВИЋА: Младића је требало ликвидирати. Или да се убије сам, то би било часно

Тајна служба морала је да ликвидира Ратка Младића, а не да га изручи и тако ризикује да Србија добије још једну пресуду за геноцид.
Боривоје Боровић (Фото: mc.rs)

Боривоје Боровић (Фото: mc.rs)

- Тајне службе су, према изјавама људи који су били у њима, урадиле много ствари у последњих 50, 60 година. То су причали ти људи, а не ја. Урадиле су за државу, за њен интерес, када је то требало. Да народ не би био оптерећен, јер се власт изручењем додворавала Хашком трибуналу. Пресудама за геноцид испаштаће војска, народ - покушао је да појасни адвокат Боровић. Он напомиње да је генерал Радослав Крстић већ осуђен за геноцид, и да је та пресуда проблем за српски народ. Такође је навео да је Слободан Милошевић умро у ћелији Хашког трибунала и тиме учинио највећу услугу српском народу, јер би постојала још једна пресуда за геноцид. - С друге стране, сматрам да је генерал Младић требало да се убије. То би било часно - рекао је Боровић. Он као примере наводи Влајка Стојиљковића и Зорана Соколовића. - Не желим да коментаришем такве изјаве - кратко је рекао Дарко Младић, син хашког притвореника, генерала ВРС. Ни Саша Вукадиновић, некадашњи директор Безбедносно-информативне агенције који је руководио акцијом хапшења хашког оптуженика 2011, није био речитији. - Таква изјава не заслужује коментар - рекао је Саша Вукадиновић. Слободан Шошкић, председник Адвокатске коморе Београда, сматра да не постоје друштвени и државни интереси који су изнад моралног понашања. - Неморално је убити некога ма шта мислили о њему - рекао је адвокат Шошкић. Он оцењује да је држава која убија своје поданике из било ког разлога држава за осуду. Таква држава се не може претворити у уважени политички и правни субјект - констатовао је адвокат Шошкић. Шошкић закључује да сви који мисле да су ликвидације у интересу државе и друштва, компромитују и државу и друштво. - Изјаву Боровића не вреди ни коментарисати. Јавни простор је довољно загађен, а овакве изјаве само га додатно нарушавају - рекао је Милан Антонијевић, директор Комитета правника за људска права.

Некадашњи командант Војске РС ухапшен као Милорад Комадић

Ратка Младића, годинама најтраженијег хашког бегунца, ухапсила је БИА 26. маја 2011. Ухапшен је у Лазареву код Зрењанина, а користио је лажна документа под именом Милорад Комадић. После пет дана изручен је Трибуналу, а у мају наредне године почело му је суђење. Младића, команданта ВРС, Хашко тужилаштво терети за геноцид, саучесништво у геноциду, злочине против човечности и кршење закона и обичаја рата у БиХ.

Стојановић: Ја бих се убио

- Да сам био на месту Младића, ја бих се убио. Извршио бих самоубиство и не бих дозволио да мој народ и држава буду таоци мога имена. Мислим да изјава Боровића није адекватна и Младића није требало убити - каже Момир Стојановић, председник Одбора за контролу служби безбедности Скупштине Србијe.
Прочитајте још:На какав војни споразум са Русијом ће се усудити Вучић, хоће ли смети да тражи С-300?Путин креће у офанзиву, али овај пут не у Сирији
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА