Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КРАЈ: Руси уништили престоницу Исламске државе

МОСКВА – Руско Министарство одбране данас је саопштило да су „хируршки прецизни” ваздушни напади руских борбених авиона уништили седиште џихадистичке групе Исламска држава (ИД) у близини града Рака.
Сирија (Фото: ЈуТјуб)

Сирија (Фото: ЈуТјуб)

„У протекла 24 часа, борбени авиони Сухој Су-34 и Су-24М извршили су 20 налета и погодили девет циљева ИД”, рекао је портпарол Министарства Игор Конашенков, додајући да су руски авиони синоћ током шест налета погодили три терористичка циља, преноси Раша тудеј. „Авионска бомба БЕТАБ-500 коју је лансирао Сухој Су-34 у близини Раке елиминисала је командни центар једне од терористичких групација, као и подземно складиште експлозива и муниције”, казао је портпарол. Рака је од 2013. дефакто „престоница” ИД. У руским ваздушним ударима у провинцији Рака је у четвртак погинуло 12 џихадиста, саопштила је сиријска Опсерваторија за људска права са седиштем у Британији, након што се Москва нашла под оптужбама Вашингтона да наводно циља позиције умерених побуњеника, односно противника сиријског председника Башара ал-Асада. Русија је пре три дана покренула војне операције против ИД у Сирији, а руско Министарство одбране је саопштило да су мете војна опрема, комуникације, складишта оружја, муниција и гориво. Како је рекао прес секретар руског председника Дмитриј Песков, главни задатак руског ваздухопловства у Сирији је борба против тероризма и подршка легитимним сиријским властима у антитерористичким напорима.
Прочитајте још:ОН ЈЕ БИО СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА БОРЦЕ ИСИС-А: Слали су хиљаде терориста само да би га убили (ВИДЕО)У каквим условима живе руски војници у бази у Сирији (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА