Најновије

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ ДА ВАС ГУГЛ СНИМА? Ево где да преслушате и обришете све што сте икада рекли

Вероватно сте се до сада упознали са чињеницом да Гугл будно прати и памти све што претражујете уз његову помоћ. Поред тога, надзора није поштеђено ни ваше сандуче за мејл, које се помно скенира за потребе анализе садржаја, како би Гугл знао какве рекламе да вам понуди.
Илустрација (Фото: Pixabay)

Илустрација (Фото: Pixabay)

Ипак, кладимо се да нисте знали да вас Гугл поред свега тога и снима! Наиме, како пише Гардијан, уколико користите могућност гласовних наредби за Гугл, све што сте му икада рекли остало је на серверу. Поред тога, уколико сте корисник Андроид телефона, сигурно сте приметили и да имате ОК Гугле опцију, која функционише на исти начин. Добра вест у свему томе јесте да да све што сте до сада рекли Гуглу можете да преслушате, али и избришете. То можете урадити на следећи начин - на свом Гугл налогу пронађите категорију History, а у њеном подменију и Voice & Audio Activity опцију. Када то урадите, сусрећете се са пописом ваших гласовних наредби и "Play" опција за преслушавање, а поред ње је и опција за брисање, па се послужите њоме.
Прочитајте још:Ако сте ове године гледали порниће на интернету, ускоро ћете бити у проблему до гушеКако да уклоните баш све непотребне Андроид апликације?
Извор: dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА