Најновије

НАРОД ПРОТИВ МИЛОВЕ ВЛАСТИ: Почиње завршна фаза пада Ђукановићевог режима (ФОТО/ВИДЕО)

ХЕРЦЕГ НОВИ - "Завршна фаза пада режима Мила Ђукановића почиње у Херцег Новом", поручено је са вечерашнег протестног скупа Демократског фронта (ДФ) који је одржан у Дворани Парк. Упућен је позив опозиционим колегама да им се придруже, али и да дијалога са влашћу неће бити.
Скуп у Херцег Новом (Фото: Фејсбук)

Скуп у Херцег Новом (Фото: Фејсбук)

Члан председништва ДФ Андрија Мандић је позвао грађане да се "припремају и организују, и када их позову да сви крену за Подгорицу, као што се кретало у јануару '89. године, јер ми наш посао нисмо завршили". Позвао је и колеге из опозиције да им се придруже у организацији великог протеста у Подгорици, али и у организацији скупова у Беранама, Бару и другим црногорским општинама. "То је много поштеније него да уђу у бесмислене и јалове разговоре са представницима власти. Посао ћемо брже завршити ако нам се придруже, али ми ћемо посао завршити са њима или без њих", поручио је Мандић. Најавио је и борбу кроз разне видове грађанске непослушности, како би показали режиму да није јак и да могу да се носе са њим. "Доказ о пребијању Миодрага Мија Мартиновића је свилен гајтан о врату ове власти, то су докази који ће нас довести до слободе“, закључио је Мандић. "Кажу да немамо социјалне захтеве, а ми смо изашли на протесте због тога што је опустошена Црна Гора, што грађани живе на ивици беде, што млади људи немају перспективу, што Ђукановић влада на основу покрадених избора, са мање од 20 одсто бирачког тела”, навео је члан Председништа ДФ-а Предраг Булатовић додавши да су "протести у овом тренутку једино могуће средство ванинституционалне борбе".
Sjajna atmosfera na protestu u Herceg Novom, a uskoro i u Podgorici. Gotov je! Posted by Sloboda Traži Ljude on субота 31. октобар 2015.
Небојша Медојевић је позвао грађане Херцег Новог и Црне Горе да покажу да су све поделе, идеолошке, националне и идентитетске иза њих и да их је "диктаторски режим и жеља за демократском и часном Црном Гором ујединио“. "Повратили смо веру у опозицију. Протести ДФ-а су пробудили Црну Гору, вратили кредибилитет опозицији, повукли линију између опозиције и диктаторског режима. Зато се Ђукановић боји слободних избора јер зна да на њима нема шансу да победи. Зато су фер и поштени избори и формирање прелазне Владе историјски и политички минимум и максимум захтева овога народа", казао је Медојевић.
Прочитајте још:РАТ У СНС ДО ИЗБАЦИВАЊА: Михајловићева тражи да СНС избаци Ђукановића
Извор: Vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА