Најновије

ОНИ СУ ВОДЕЋА ВОЈНА СИЛА: Погледајте како се постаје руски војник!

Војни рок и служење има дугу историју у Русији. На стотине хиљада младих руских мушкараца мобилише се у војску сваке године, то је пракса која је преузета из ере Совјетског савеза и царског система пре тога. Руска војска издаваја се по језивој и страшној обуци која је екстремна и другачија него у другим војскама широм света.
(Фото: РИА Новости)

(Фото: РИА Новости)

То је посебно брутално искуство за оне који се премештају током рата, укључујући Авганистан 1980-их, Чеченији током 90-их, а тренутно на исток Украјине. Руска војска броји више од три милиона људи (укључујући активне и резервне војнике). Тај број се сваке године увећава захваљујући регрутацији, у оквиру које се бирају младићи од 18 до 27 година старости. Дужина служења за регруте је 12 месеци, смањено са 24 месеца 2006. године. Евентуални план руске владе је да се ослањају на обвезнике како би се повећала професионална војна сила. Обука у кампу траје 12 недеља и важи за веома бруталну. Руси су на мети критика због коришћења строгих стандарда и метода типичних за Совјетски Савез. Фитнес стандард је да се 3 километра истрче за мање од 12,4 минуте, 10-километарни марш за мање од 56 минута, док 100 метара треба да се истрчи у оквиру 14,4 секунде плус 12 згибова за војнике који су у служби мање од 6 месеци. Руска војска каже да по "Уставу руске федерације одбрана отаџбине је дужност и одговорност држављанина Русије", и избегавање је кривично дело. Брутални тренинзи су, према писању "Њујорк тајмса", резултирали смрћу 16 регрута. Плате руских војника су, наводно, веома ниске. Према писању новинара листа "Комсомолскаја правда", они добијају свега 13 долара месечно. [caption id="attachment_521615" align="aligncenter" width="650"](Фото: РИА Новости) (Фото: РИА Новости)[/caption] У Оружаним снагама Русије могу да служе страни држављани од 18 до 30 година из било које земље света, који владају руским језиком (степен знања се не прецизира), који нису осуђивани, нису под истрагом и не издржавају затворску казну.
Прочитајте још:УЗБУНА У НОВОРУСИЈИ: Украјинци опет гранатирају ДоњецкУЖАС НА СИНАЈУ: Велики део пронађених тела погинулих Руса нема удове!
Извор: Business Insider

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА