Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Причате о аутократији, а у Војводини о свему се пита Пајтић

БЕОГРАД - Бесмислено је да о аутократији причају представници власти која је на тај начин функционисала, изјавио је данас посланик СНС Владимир Ђукановић, након што је опозиција у Скупштини Србије као аутократску окарактерисала власт премијера Александра Вучића.
Владимир Ђукановић (фото: Јутјуб принтскрин)

Владимир Ђукановић (фото: Јутјуб принтскрин)

"Суштина је да вас за аутократију прозивају они који су рецимо председника своје владе Мирка Цветковића потпуно маргинализовали, човек се није питао ништа, зато што се питао Тадић", рекао је Ђукановић у изјави Танјугу. За њега је, додаје, бесмислено и да о аутократији причају они који данас владају Војводином, где је, према његовом мишљењу, права аутократија. "У Војводини се све ради како каже Бојан Пајтић. Он је у УО покрајинског Фонда за развој, онда он шаље допис коме да се расподеле средства и он као председник владе одлучује коме да се расподеле паре", навео је Ђукановић. О аутократији претходне власти, додао је, може да посведочи и њен однос према медијима, посебно Закон о информисању који је донет за време те власти. Тада су, како каже, сви медији били под контролом председника републике, а суштина је сада у томе да "Вучић за свој рад и за рад Владе Србије одговорност преузима на себе и то је апсолутно похвално".
Прочитајте још:
Полемику у скупштини, иначе, започео је шеф посланика ДС Борислав Стефановић који је премијеру приписао "ауторитарне склоности", а посланици СНС узвратили да су демократе за време своје власти маргинализовале сопственог премијера, а о свему је одлучивао тадашњи председник, као што о свему у Војводини одлучује Бојан Пајтић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА