Најновије

ПАТРИЈАРХ АПЕЛУЈЕ: Наше светиње су у великој опасности, реците НЕ Косову у УНЕСКО

БЕОГРАД - Патријарх српски Иринеј упозорио је данас православни свет да су Срби на Косову и Метохији и светиње Српске православне цркве у великој опасности, јер, како је навео, поборници тзв. државе Косово желе да чланством у Унеску присвоје српске цркве и манастире.
Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

СПЦ стога позива православни народ и све којима је стало до права и правде у свету, да се успротиве учлањењу тзв. државе Косово у Унеско, што би, како наводи, било равно хуманитарној катастрофи, односно уништавању српских православних светиња, а тиме и светске баштине. Све релевантне информације о томе, објављено је на сајту СПЦ, могу се пронаћи на порталу saveworldheritage.org. "Заштитимо српску и светску духовну и културну баштину - проширите што више можете путем интернета и социјалних мрежа у наредних пет дана. Тако бисмо заједничким напорима и овим путем упознали међународну јавност са озбиљношћу ситуације и високим степеном угрожености духовних и културних светиња српског народа на Косову и Метохији", наводи се на сајту СПЦ.
Прочитајте још:
Уверени смо, наводи се у саопштењу које је потписао патријарх Иринеј, да би овакав вид информисања помогао да многи, којима ове чињенице нису доступне, буду обавештени брже и ефикасније. "То ће верујемо помоћи да чланови Генералне скупштине Унеско, упркос свим притисцима, ипак донесу праведну одлуку пре коначног гласања на предстојећој седници и сачувају српску и светску баштину у јужној српској покрајини. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА