Најновије

Словеначки премијер не искључује постављање препрека на граници

ЉУБЉАНА – Словеначки премијер Миро Церар одбацио је данас критике да је његова влада показала немар и неорганизованост у мигрантској кризи и додао да не искључује подизање препрека на граници са Хрватском уколико би Немачка затворила границе за мигранте.
Миро Церар (Фото: ЈуТјуб)

Миро Церар (Фото: ЈуТјуб)

Церар је истакао да би, ако би се догодило да Аустрија и Немачка своје границе за мигранте затворе или ограниче број који ће примити, исте мере, не искључујући ни постављање „техничких препрека” на граници с Хрватском, прихватила и његова влада. „Напор који Словенија улаже у помоћ мигрантима вредан је поштовања, дајемо добар пример заштите европских вредности, људских права, солидарности и људског достојанства”, казао је Церар на конференцији за новинаре у Љубљани. Како је пренела Хина, он је навео да је истина да је било неких лошијих примера, али да се радило о изолованим појавама и да као словеначки премијер не може пристати на то да се они генерализирају. Церар је рекао да, с обзиром на своју величину, Словенија мигрантима помаже више него друге државе, због чега је захвалио полицији, војсци, добровољцима и свим осталим службама који брину за мигрантски талас. Церар је рекао и да је сарадња са Хрватском у договарању око мигрантског прилива много боља него раније, али да има и простора да се сарадња поправи.
Прочитајте још:МЕГА САТИРАЊЕ: Русија почела да користи бомбе КАБ-1500 – три пута јаче! (ВИДЕО)ЛАЗАНСКИ: Руси се смеју Американцима у Сирији, шта су то они бомбардовали (ВИДЕО)Русија, Сирија и „пас – амерички кан“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА