Најновије

НА КОРАК ДО КАТАСТРОФЕ: Отворене претње нуклеаркама Русије и Америке

ВАШИНГТОН - Русија је спровела опсежна тестирања свог нуклеарног арсенала, а одмах су реаговале америчке обавештајне службе дижући тиху узбуну, пише Washington Free Beacon.
Руски "Топољ" (Фото: ЈуТјуб)

Руски "Топољ" (Фото: ЈуТјуб)

Америчке обавештајне службе су оцениле да је Русија тиме прекршила неке од договора из Споразума о укидању ракета средњег домета из 1987. године, а као резултат свега имамо интегрисање нове нуклеарне доктрине у Вашингтону о чијим детаљима се мало зна у јавности. Ово је звецкање нуклеарним оружјем и отворено својеврсно "нуклеарно песничење две силе", закључује се у тексту Washington Free Beacon. Док Русија јавно извештава о својим нуклеарним вежбама, сасвим је извесно да стратешка команда САД-а то ради у тајности, наводи амерички лист. Ова тајна тестирања америчког нуклеарног арсенала су део нове доктрине која је направљена у Вашингтону, а која носи назив "Глобални гром 2016". Лист наводи и да су последње изјаве министра одбране Русије, Сергеја Шојгуа, о изванредној ефикасности нуклеарних ракета руске армије такође отворена претња Америци. Подсећамо, Русија је спровела тестирање у Каљининградској области комплетног арсенала тзв. балтичких снага армије Русије. Том приликом је Шојгу изразио огромно задовољство резултатима.
Прочитајте још:Европски лидери под утицајем Путина – јер сви желе једну ствар!СиЕнЕн: Експлозија у руском авиону 24 минута после полетања!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА