Најновије

Павлопулос: Рат мора бити заустављен

АТИНА – Рат на Блиском истоку и Сирији мора да се заустави или ће се у супротном „ноћна мора” избегличке кризе наставити, изјавио је данас грчки председник Прокопис Павлопулос током посете острву Лезбос.
Павлопулос (Фото: ЈуТјуб)

Павлопулос (Фото: ЈуТјуб)

Павлопулос је истакао да Европа мора да преузме одговорност за такав расплет догађаја. „На Европи је одговорност да оконча рат. Заиста је лицемерно тражити заштиту и помоћ за те људе, а не тражити где леже прави проблеми”, рекао је он. Павлопулос је, апелујући на све европске лидере, навео да ће Грчка и он лично преузети сваку иницијативу да би се рат окончао. Председник Грчке је разговарао и са мештанима села Скала Сикманијас на Лезбосу, који се нашао на удару избегличког таласа. Како је пренела грчка агенција АНА, Павлопулос је похвалио припаднике обалске страже на Лезбосу, наводећи да су они пример хуманости. „Док Европа доноси одлуке, терет пада на ваша плећа, али и похвале за то што чините”, казао је Павлопулос.
Прочитајте још:ЗБОГ ОВОГ ЈЕ ШОЈГУ ОДУШЕВЉЕН: Погледајте лансирање Искандера са полигона Капустин Јар! (ВИДЕО)НОВИ ПЛАН ЕУ: Африканцима нуде 1.8 милијарди евра
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА