Најновије

ЛАВРОВ: Потребни шири преговори о Сирији

МОСКВА- Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је јуче да ће следећа рунда преговора о Сирији највероватније бити одржана за викенд, нагласивши да она не би требало да буде усмерена само на захтеве да сиријски председник Башал ал-Асад поднесе оставку.
Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Лавров је, током посете Јерменији, рекао да би разговори требало да буду усмерени на постизање консензуса о томе ко представља сиријску опозицију, а кога треба сматрати екстремистима. Шеф руске дипломатије рекао је и да су учесници почетне рунде преговора у Бечу залагали за оставку Асада, уместо да разговарају ко би требало да учествује у разговорима, пренео је АП. Лавров је, такође, позвао на шире учешће у преговорима у Бечу, рекавши да би, после састанка за викенд, требало да буду позвани и представници Организације за исламску сарадњу и Арапске лиге. Шеф руске дипломатије оптужио је владе неких земаља да избегавају преговоре.
Прочитајте још:ПУТИН: У Сирији смо показали снагу, наша флота авиона и ПВО ће растиХаос и кризу у Сирији изазвала америчка политика(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) 58 убијених бораца Исламске државе у нападу на сиријски Лењинград
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА