Најновије

ОВАКО СУ СЕ СРБИ ЗАХВАЛИЛИ РУСИЈИ: Амбасадор Чепурин под утиском изашао на улицу да се поздрави са народом (ФОТО/ВИДЕО)

БЕОГРАД - Велика дипломатска победа српског народа, њене дипломатије, српске цркве је одбијање предлога Албаније за улазак Косова у Унеско и то је изузетно важна ствар и за даље преговоре Београда и Приштине и због тога што је Србија осетила да има значајну међународну подршку, изјавио је данас амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.
Чепурин са народом (Фото: Заветници)

Чепурин са народом (Фото: Заветници)

Чепурин је то рекао грађанима који су се, на позив организације Српски сабор "Заветници", окупили испре Амбасаде Русије у Београду, у знак захвалности за руски вето на резолуцију о Сребреници, као и због подршке одбијању Косова у Унеско. Чепурин, који је примио представнике Заветника, нагласио је да ће се Русија увек трудити да подржава Србију, "као и пре 50, и пре 10 и пре 200 година". "Стајаће уз Србију, не само због пријатељских веза, него и због тога што сматрамо да Србија има апсолутно све правне разлоге и води своју борбу за Косово у складу са међународним правом и праведношћу", рекао је руски амбасадор. Чепурина су испред амбасаде поздравили окупљени, који су носили слике руског председника Владимира Путина, транспаренте на руском "Хвала вам браћо", "Напред Русија", као и руске и српске заставе. Он је поновио да проблем Косова једино може да се реши на основу Резолуције 1244 СБУН. Навео је да су и Србија и Русија, без обзира на огроман притисак без преседана, који су осећале, успеле да спрече пријем Косова у Унеско. Амбасадор је навео да су против пријема Косова биле све земље БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република), а оне, како је истакао, чине готово 50 одсто светског становништва и готово 50 одсто светског БДП-а. "То је велика снага, сила и подршка и ја мислим да Србија сада може да води преговоре са приштинским властима, узимајући у обзир ову снажну подршку и то јесте шанса за Београд", рекао је Чепурин новинарима. Он је у згради амбасаде Руске Федерације примио представнике руководства Српског сабора Заветници који су му уручили писмо захвалности.
Прочитајте још:ИСПУШИО: Тачи бесан наставља да пљује по Србији!КАД НИСИ БАШ НИМАЛО НОРМАЛАН: Погледајте најлуђе бламове сиријских устаника! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА