Најновије

ОСВЕТА ЗА УНЕСКО ПОЧИЊЕ: Потпредседница Европског парламента подржава измену ЗСО!

БЕОГРАД - Одлука о суспендовању споразума о Заједници српских општина није непријатељски акт према Србији, сматра потпредседница Европског парламента Улрике Луначек, а уколико Уставни суд одлучи да је споразум у супротности с косовским уставом, треба мењати споразум.
Улрике Луначек (фото: Јутјуб принтксрин)

Улрике Луначек (фото: Јутјуб принтксрин)

Луначек је то рекла на конференцији за новинаре у Приштини где је говорила и о ССП-у, о одбијању захтева да се Косово учлани у Унеско, али и о јучерашњој одлуци такозваног Уставног суда да се суспендује споразум о Заједници српских опšштина. "Не мислим да је то непријатељски акт према Србији. Треба видети шта ће Уставни суд коначно одлучити", казала је Луначек и додала да је то тема за косовски парламент, те је позвала опозицију да се врати у скупштину. А уколико коначна одлука суда буде да је споразум о ЗСО у супротности са Уставом Косова, онда треба мењати и сам споразум, изјавила је Луначек, која је током боравка на Косову разговорала с највишим представницима косовске администрације и одрžжала предавање студентима Приšштинског универзитета. Луначек изјавила је да кад би се она питала, Косово би добило либерализацију виза, али да ипак о томе свој глас треба да да 28 министара унутрашњих послова ЕУ.
Прочитајте још: 
Она је рекла да Европска комисија припрема извештај који ће представити пред члановима у децембру и додала да очекује да ће он бити позитиван. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА