Најновије

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРОГНОЗЕ: Ако ИД не буде заустављена, за 10 година на Блиском истоку неће бити хришћана

Хришћанске организације за помоћ на Блиском истоку упозоравају да за 10 година тамо више неће бити ниједног хришћанина, будући да их ИД свакодневно убија и протерује.
Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

То значи да ће хришћанство у неким деловима регије изумрети за свега пет година ако им Запад хитно не дође у помоћ. У Ираку, где Исламска држава врши масовна убиства хришћана, у последњих 12 година их је од милион остало свега 275.000. Организације које бораве на Блиском истоку тврде да је њихово истраживање показало да су верници под невиђеним притиском и у Саудијској Арабији, Ирану и другим земљама залива. - Протерују их из древног библијског срца хришћанства - пише у извештају названом "Прогоњени и заборављени" у којем се исто тако упозорава да исламистичке групе, првенствено ИД, изводе "религијски мотивисано етничко чишћење". - У деловима Блиског истока - поготово у Сирији и Ираку - криза је на врхунцу, а ако не дође до озбиљне интервенције светских велесила, хришћани ће овде у потпуности нестати за 10 година или брже- пише у саопштењу. Само прошле недеље, северно од Дамаска своје је домове напустило је 15.000 хришћана. У извештају је закључено: - Пад хришћанства може значајно да оштети изгледе за мир међу народима и религијама у којима црквене вође играју кључну улогу у промовисању и осигурању едукације, развоју заједнице и међуверској сарадњи. Прошле године је био први Божић у 2.000 година да црквена звона нису звонила у Мосулу у Сирији. Судећи по новим информацијама, та пракса ће се проширити и у другим градовима Блиског истока. А ОВДЕ можете погледати видео који доказује да је под руским бомбама погинуо вођа „Џејш ул-Ислам” Захран Алуш.
Прочитајте још:ПОСЛЕДЊИХ 48 САТИ: Руси и војска Сирије разбили опсаду војног аеродрома!МЕГА СНИМАК: Кад баћушка диже у ваздух! (ВИДЕО)У РЕДОВИМА АЛ-НУСРЕ: Погледајте жестоке уличне борбе у Сирији! (ВИДЕО)
Извор: Дејли мејл, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА