Најновије

ДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА МЕТА ТЕРОРИСТА? Могуће мете џихадиста су стадиони, тржни центри чак и српске цркве!

После стравичних напада у Француској реална опасност од исламских терориста прети и Србији, упозоравају безбедносни стручњаци.
Да ли прете и Србији? (Фото: zerocensorship.com)

Да ли прете и Србији? (Фото: zerocensorship.com)

Према наводима Информера потенцијалне мете могле би бити места и догађаји који привлаче велику пажњу јавности, попут фудбалских стадиона, тржних центара, али и цркава, док је од градова најугроженији Београд. Полицијски експерт Марко Ницовић посебно упозорава на могуће масакре у верским објектима, јер исламски терористи не подносе ниједну другу веру осим своје. – Баш као што би се на удару џихадиста могле наћи Црква Светог Петра у Риму или катедрала у Келну, мета би могла да буде и Саборна црква у Београду – каже Ницовић. Министар рада и координатор тима за питање миграната у Србији Александар Вулин каже да је кроз Србију прошло 490.000 избеглица и да реално није могуће да се у толикој маси не провуче и неко са сумњивом биографијом. – Важно је да их све евидентирамо, фотографишемо и узмемо отиске. Више од тога не може да се уради. Многи од њих долазе без докумената и сами дају податке. Такође, не налазе се на интерполовим потерницама, па их је немогуће зауставити и задржати – каже Вулин. С друге стране криминолог Златко Николић каже да је Србија последња на листи могућих терористичких мета, а с његовим ставом слаже се и професор Факултета за безбедност Зоран Драгишић. – Политички и медијски далеко је исплатљивије напасти мете у Париз него у Београду – каже Драгишић. А ОВДЕ можете прочитати шта каже Лазански о могућим нападима терориста на Србију.
Прочитајте још:АМБАСАДОР СРБИЈЕ: Рањено је 14 српских држављана!БАБА ИГРА, ОН ТАПШЕ: Терориста из Париза правио теревенке по Прешеву!? (ВИДЕО)ОВО ЈЕ ТЕРОРИСТА: Из Србије право у Париз! (ФОТО)
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА