Најновије

ОПАСНЕ ПО ЗДРАВЉЕ: После овог текста два пута ћете размислити пре него што обучете уске фармерице

Будите опрезни - недавна студија је показала да ношење уских фармерки може изазвати озбиљне проблеме, као што су оштећење нерава у доњим делове ноге.
Фармерице, опасне по здравље (Фото: pixabay.com)

Фармерице, опасне по здравље (Фото: pixabay.com)

Према чланку, који је објавио "Journal of Neurology", група доктора је издала важно упозорење и испричала причу о тридесетпетогодишњакињи која је због ношења уских фармерки једно време била потпуно парализована, преноси "Worldhealthinfo". У својој исповести за "Journal of Neurology", жена која је желела да остане анонимна је испричала како је цео дан у фармеркама провела у чучећем положају пакујући одређене ствари у кутије. Приметила је да су јој ноге постале превише чврсте и да је имала непријатан осећај док стоји. На путу од посла до куће, пала је, а неколико сати након тога је пронађена и одвежена у болницу. Доктори су видели да су јој обе ноге биле отечене испод колена, па су одмах скинули фармерке са ње. Четири дана након одмарања, нормално је могла да хода. Доктор је објаснио да су чучање и уске фармерке изазвали овај проблем, што иначе може довести до компресије перонеалних живаца, скупа живаца у близини колена.
Прочитајте још:Ово је лажна „здрава храна“ на коју беспотребно бацамо новац!Сваки дан је пио овај напитак и живео 152 годинеОДЛИЧАН САВЕТ: Чај бирајте према својој крвној групи
Извор: Radiosarajevo.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА