Најновије

Николић у Белорусији: УНЕСКО показао ко су нам пријатељи!

МИНСК – Председник Србије Томислав Николић оценио је данас у Минску да је гласање у Унеску на најјаснији начин показало ко и какав однос има према Србији.
Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Томислав Николић (Фото: Јутјуб)

Николић је на конференцији за штампу, после разговора са председником Белорусије Александром Лукашенком, рекао да је Белорусија, пре само неколико дана, на најбољи начин још једном потврдила пријатељство и поштовање које гаји према Србији гласајући против предлога да такозвана Република Косова постане чланица Унеска и брутално отме културну баштину коју су наши преци градили вековима. Николић је изразио дубоку завалност Лукашенку и грађанима Белорусије на непроцењивој подршци коју дају Србији. Истовремено је оценио да, поред снажног пријатељства, треба даље оснажнити економску сарадњу две земље. „Заједничким трудом постигли смо резултате који су далеко бољи него што су били пре неколико година. Данас наша спољнотрговинска размена износи 250 милиона долара, а свесни смо сви да има простора да буде много већа и мораћемо да радимо и у будућем периоду на томе”, попручио је Председник Србије. „Са председником Лукашенком сам потписао изјаву у којој смо се сагласили да се мора повећати обим узајамне робне размене, као и да се морају пронаћи нове области економске сарадње ради динамичнијег раста националних економијаи и повећања животног стандарда грађана”, нагласио је Николић. Председник Србије је навео да заједничку предност види у проширењу сарадње у машиноградњи, агроиндустријском комплеску, саобраћају, енергетици, туризму и индустрији. „Историја је поставила велику шансу пред Србију и Белорусију, на нама је да посегнемо за њом. Ако будемо радили заједно и искористили све потенцијале које нуди сарадња уверавам да резултати неће изостати, као ни оставрење осетно бољих услова живота за грађане две земље што нам је заједнички циљ”, поручио је Николић. Према његовим речима, Србији и Белорусији судбина је дала прилику да осигурамо бољу будућност за наш народ као партнери и пријатељи. „Хајде да целом свету показемо шта можемо заједно”, рекао је Николић који се налази у дводневној постети Белорусији.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Је ли неко од Европљана изашао у црнини да изрази жалост за погинулим руским туристима?ШЕФ НАТО У БЕОГРАДУ: Столтенберг започиње дводневну посетуСПРЕМАМО ОДГОВОР НА ЗАТВАРАЊЕ ГРАНИЦА: Србија ограничава број миграната који улазе
  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА