Најновије

Додик: Патријарх Иринеј неће наметати ставове СПЦ на састанку у Бијељини

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је основа за предстојећи састанак патријарха српског Иринеја са политичким представницима из Републике Српске у Бијељини предлог уговора између БиХ и Исламске верске заједнице.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Патријарх није судија нити неко ко ће доћи да нешто намеће, али у сваком случају Српска православна црква треба да каже свој став који подразумева да сви треба да буду равноправни, а не да имају повлашћени положај и они који имају мало више и мало мање права - рекао је Додик новинарима у Трну код Лакташа. Додик је рекао да се СПЦ не петља у политику за разлику од Исламске верске заједнице која дефинитивно и у самом дану избора одлучује ко ће бити победник у бошњачком политичком корпусу. Додик каже да на састанку у Бијељини не очекује никакво "судовање" или наметање од патријарха Иринеја. - Могли смо разговарати и у неким другим околностима и апсолутно подржавам ову иницијативу патријарха Иринеја - истакао је Додик. Он је рекао да ће овај састанак имати карактер консултација, јер треба чути тог доброг човека, патријарха српског Иринеја. - Треба чути забринутост коју ћемо вероватно спознати у том тренутку везано за многа питања, не само овде, већ и Косова које има политички и верски значај за Србе ма где се они налазили - закључио је Додик. Његова светост патријарх српски Иринеј изјавио је раније да ће на састанку 5. новембра у Бијељини са политичким представницима из Републике Српске разговарати о проблемима Српске и Србије.
Прочитајте још:УДАРИЛИ НА СРПСКУ: Спречен терористички напад у ЈањиДОДИК ОДГОВОРИО ЛАЈОНУ: Он је лицемер, плаћеник и најобичнији пас рата!
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА