Најновије

ХАОС У ЈЕМЕНУ! Побеснели народ заузео председништво! Председник и влада побегли на глисерима (ВИДЕО)

Демонстранти су заузели председничку палату Маасхик, седиште јеменске владе у Адену. Незадовољство становништва изазвали су низак животни стандард, депресијација националне валуте и недостатак социјалних услуга.

Хаос у Адену (Фото: Твитер принтскрин)

Демонстранти нису наишли на отпор и заузели су зграду. Према извештајима медија, међу њима има и припаднике снага безбедности који девет месеци заредом нису примали плате.

Судбина премијера Мајна Абдулмалика и осталих чланова владе није позната. Према неким извештајима, они се држе у палати. Неки извори извештавају да су службеници зграду напустили и отишли морем користећи глисере.

На ивици опстанка

Хуманитарни проблеми су чести у Јемену због дуготрајног грађанског рата. Систем јавних комуналних услуга у земљи је уништен, и то углавном због недостатка техничке подршке објектима за одржавање живота и недостатка горива за електране, које би, између осталог, требале да напајају црпне станице за воду.

Међутим, ови проблеми су нешто мање изражени на територији коју контролишу присталице председника Мансура Хадија. Северном Јемену наметнута је међународна блокада, коју готово у потпуности контролише хутски покрет Ансар Алах, где је већ дошло до развоја хуманитарне катастрофе.

Када би могао да избије нови глобални рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА