Најновије

Терористички акт у Паризу коштао 7 хиљада евра - један "калашњиков" од 300 до 700 евра!

ЛОНДОН - Терористи који су 13. новембра извели нападе у Паризу, у којима је погинуло 130 људи, за целу акцију су потрошили око 7.000 евра, тврди “Ројтерс“.
Калашњиков џихад (Фото: ЈуТјуб)

Калашњиков џихад (Фото: ЈуТјуб)

Терористи су за напад имали издатке за "калашњикове" и муницију, самоубилачке прслуке ручне израде, изнајмљивање хотелских соба и аутомобила, тако да су са релативно малим износом, убили огроман број људи, изазвавши страх и хаос, наводи британска агенција. Подсећа да су, према прорачунима независне комисије, напади на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001. Ал Каиду коштали између 400.000 и 500.000 америчких долара. Ројтерс напомиње да у свој прорачун новчаних издатака париских напада није урачунао суме које су евентуално биле исплаћене терористима изван Француске и Белгије који су учествовали у нападу. Најсофистициранији део опреме за нападе су, како подсећа британска агенција, били самоубилачки прслуци, али и за њихову израду су неопходни јефтини материјали. Прслуци испуњени ТАТП експлозивом, који је у безбедносним круговима познат под називом "Мајка сатане", могу бити израђени од производа који се налазе у сваком домаћинству. Хемијски садржај ТАТП, који је могуће набавити у свакој апотеци, за један прслук не кошта више од пет до 10 евра.
Прочитајте још:НЕВЕРОВАТАН СНИМАК: Сухој 30СМ и ТУ-160 у заједничкој акцији! (ВИДЕО)СНИМЉЕНО СА ЗЕМЉЕ: Кад ти руска крстарећа ракета пролети изнад главе! (ВИДЕО)
Према наводима Ројтерса, хотелске собе су терористе коштале око 680 евра, а недељни издаци за изнајмљивање малих аутомобила које су користили за превоз од Брисела до Париза - "фолксваген поло", "сеат леон" и "рено клио" нису могли да пређу 595 евра, када се у њих укључи и гориво и путарина. Према наводима Еуропола, један "калашњиков" је у ЕУ могуће набавити по цени између 300 и 700 евра. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА