Најновије

ЕМ НЕМЦИ, ЕМ ЗЕЛЕНИ: Оркестрирани напад на Србију не треба да нас чуди!

БЕОГРАД - Синхронизовани напад немачких медија на Србију и Србе није од јуче а последица је чињенице да спољну политику Немачке воде Зелени којима је наша земља мета још од НАТО агресије 1999. године, сматра Душан Достанић, сарадник Института за политичке студије.
Олаф Шолц - најзеленији! (Фото: Скриншот)

Олаф Шолц - најзеленији! (Фото: Скриншот)

Три синхронизована напада на Србију и Србе обављени су ових дана преко немачких медија. Извесни Муамер Бећировић написао је у „Берлинер цајтунгу“, у тексту насловљеном „Доминација Србије се мора сломити“, да би Немачка требало да подстиче немире у Србији.

У „Франкфуртер алгемајне цајтунгу“ нама добро познати Михаел Мартенс пише да су српски властодршци чврсто лојални Путину. У берлинском „Тагесцајтунгу“ аутор Ерих Ратфелдер износи оцену да „Европска унија и САД желе да придобију српске националисте политиком разумевања“, што је, како сматра, „опасан курс“.

Амбасада Србије у Берлину оштро је протестовала против Бећировићевог текста у „Берлинер цајтунгу“ а председник Србије Александар Вучић захвалио се на Инстаграму Си-ен-ену и „Франкфуртер алгемајне цајтунгу“ на свакодневној промоцији.

Немачки напад на Србију: Континуитет политике Зелених још од НАТО агресије

Нерасположење према Србији у Немачкој није од јуче, а кулминирало је ових дана јер садашњи тон спољној политици Немачке дају Зелени, каже за Спутњик сарадник Института за политичке студије Душан Достанић.

Достанић подсећа да се агресија НАТО на СРЈ 1999. догодила у време кад су Зелени били део власти у Немачкој, тако да се може говорити о континуитету њихове политике. Тадашњи немачки шеф дипломатије и лидер Зелених Јошка Фишер агресију на СРЈ оправдао је позивањем на Аушвиц, једним „моралистичким аргументом“, тако што је рекао да се не сме дозволити нови Аушвиц у Европи.

„Странка која је активно учествовала у промовисању наводне косовске државности, која је практично покретач агресије на Србију не може другачије него да стално испод ока гледа Србију и да је сумњичи за свакаква непочинства. Такође, не треба заборавити да су немачки и аустријски Зелени у доста блиском односу са Куртијевом странком Самоопредељење тако да ту постоји логична коалиција, поклапање које није ништа ново и чему се сад не треба чудити.“

Прочитајте ОВДЕ шта је Лукашенко поручио Зеленском

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА