Најновије

Ево како да спасите смартфон када вам упадне у воду

Мобилни су веома осетљиви на влагу, а то још више долази до изражаја с данашњим напредним смартфоновима који су технички комплексни, а самим тим и осетљивији, нарочито на влагу.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Међутим, шта да урадите када вам мобилни ипак дође у контакт с водом? 1. Извадите телефон из воде што пре Након што сте га извадили угасите га како не би дошло до кратког споја. 2. Ако сте одмах извадили мобилни из воде можда неће бити оштећен Ипак, ако је пао у воду док је спојен на пуњач, не вадите га из воде, како вас не би ударила струја. Извадите осигурач за просторију у којој се налази прво. Мобилни је важан, али ваше здравље и сигурност су важнији. 3. Што пре га осушите Нађите папирне убрусе, отворите поклопац, извадите батерију и обришите делове које можете. Проверите да ли је вода нанијела штету или није. Погледајте у угао у близини места где се батерија налази - требало би да видите бели квадрат или круг, са или без црвених линија. Ако је розе или црвен, вода га је оштетила. 4. Уклоните СИМ картицу Тако ћете спасити вредне податке и контакте који су сачувани на картици. 5. Уклоните остале ствари које можете извадити из телефона То се односи на маску мобилног и меморијску картицу. 6. Осушите мобилни меком крпом Покупите сваку кап до које можете доћи, како би спречили кратке спојеве и корозију.Не тресите мобилни како се вода не би завукла у делове до којих можда није дошла. 7. Користите усисивач Њиме ћете извући воду коју не можете обрисати кропом. Никако не користите фен. 8. Пре укључивања сачекајте барем 24 сата Проверите да ли су сва места на телефону сува. Ако јесу, укључите мобилни на пуњач и погледајте да ли ради. У случају да не ради можда је ствар у батерији па је препоручљиво однети мобилни код овлашћеног сервисера како бисте заменили батерију.
Прочитајте још:ИМАТЕ АНДРОИД ТЕЛЕФОН? Ако сте закачили овај вирус, можете само да га бацитеОВА АПЛИКАЦИЈА ДАЈЕ БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ: И сигурни смо да ћете је одмах убацити у свој смартфон (ВИДЕО)
Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА