Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИВА НОВЕ ДЕТАЉЕ: Руски авион срушили Американци!?

МОСКВА - Сергеј Лавров, шеф руске дипломатије, одржао је конференцију за штампу на којој је говорио на тему обореног руског авиона Су-24 у Сирији, а том приликом је изразио озбиљну сумњу да иза напада на руски авион стоје Сједињене Америчке Државе.
Сергеј Лавров (Фото: ЈуТјуб)

Сергеј Лавров (Фото: ЈуТјуб)

Лавров каже да према уговору о коришћењу америчких авиона, сваки извршени напад америчким авионом мора да буде одобрен од стране Стејт департмента. "Постоји питање умешаности САД-а у обарање руског авиона." - каже руски шеф дипломатије. САД захтевају од свих чланица "коалиције против Исламске државе" коју предводи Вашингтон, да они који користе америчке US-MADE борбене авионе, односно, авионе направљене у САД-у, морају координирати сва своја дејства са војском САД-а. "Питам се да ли ови захтеви подразумевају и Турску. Ако је то тако, онда се питам да ли је Турска тражила дозволу од војске САД-а да својим америчким борбеним авионима оборе - ајде да кажемо "неидентификовани" - авион на територији Сирије." - каже Лавров. Лавров је рекао да све изгледа као добро планирана операција и унапред припремљен напад. „Имамо озбиљне сумње у то да се радило о акту намере. То веома личи на планирану акцију“, рекао је Лавров на конференцији за медије.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Путин никад не прашта издају, Турска је мали играч за РусијуПОРУКА ТУРЦИМА: Шојгу у Сирију шаље моћно оружјеПреживели руски пилот стигао у базу Хмејмим
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА