Најновије

СВЕ МАЊИНЕ УЗ МИЛАНОВИЋА: Само Албанци против, а зашто?

ЗАГРЕБ - Седам од укупно осам заступника националних мањина данас је дало подршку актуелном премијеру и лидеру СДП-а Зорану Милановићу да покуша да састави владу, а једина која ту подршку није потписала је заступница албанске националне мањине Ермина Лекај Прљаскај.
Зоран Милановић (Фото: ЈуТјуб)

Зоран Милановић (Фото: ЈуТјуб)

"Ми смо се договорили да ћемо дати подршку коалицији Хрватска расте, односно мандатару Зорану Милановићу", рекао је новинарима заступник ромске мањине Вељко Кајтази, након састанка Клуба националних мањина у Сабору. Потврдио је како се састанку није одазвала заступница албанске мањине. "Она је била позвана, а за све остало питајте њу", казао је Кајтази. Рекао је и да су изјаве о подршци Милановићу седморица заступника потписала данас, а сутра ће њихови потписи бити приложени осталима који подржавају коалицију Хрватска растете и однесени на консултације код председнице Колинде Грабар Китаровић. Ермина Лекај Прљаскај није била доступна за изјаву, а чињеницу да им није потврдила како ће наступати заједно с осталим мањинским заступницима у Клубу националних мањина тумаче као потврду да не жели бити чланица Клуба. Због тога тумаче како више не вреди ни њен потпис на заједничком програмском документу од пре десетак дана, а на основу којега ће мањински заступници преговарати о споразуму с мандатаром, када он буде одређен. У Клубу незванично тумаче и да су потписи Милановићу тек претходни потписи с којима ће он затражити од председнице да му повери мандат за састављање владе, а да ће се тек након утврђивања мандатара разговарати о усуглашавању програма. С освојених 56 заступничких мандата на парламентарним изборима, три ИДС-ова, једним мандатом реформиста те данашњим потписом "мањинаца", СДП-ова коалиција Хрватска расте тренутно ужива подршку укупно 67 изабраних заступника.
Прочитајте још:
За добијање мандата за састављање владе по Уставу је потребна подршка натполовичне већине свих изабраних заступника, односно њих 76, пренео је Index.hr. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА