Најновије

АМЕРИЧКИ ЛИСТ "ФОРБС" ИСМЕЈАО ЂУКАНОВИЋА: Црна Гора је сила "вау" - бескорисни су к'о "пријатељ са Фејсбука"

ВАШИНГТОН - Чланство Црне Горе у НАТО алијанси нема никаквог смисла на нивоу јачања безбедности чланица алијансе, пише у новом тексту утицајног америчког листа Форбс у којем је чланство Црне Горе у НАТО алијанси потпуно исмејано.
Мило (Фото: ЈуТјуб)

Мило (Фото: ЈуТјуб)

Црна Гора има популацију од 650 хиљада људи, имају 1.500 војника, 350 морнара и 230 припадника ваздухопловства, наводи аутор текста у листу Форбс и иронично закључује са "вау!". Црна Гора је прелепа земља, али у безбедоносном смислу је безначајна за НАТО алијансу, стоји у тексту у којем се Црна Гора пореди са "бескорисним пријатељем на Фејсбуку". НАТО алијанса се претворила у "геополитички еквивалент клуба џентлмена", оцењује амерички лист. Кад неко хоће да буде члан овог клуба, то ради просто да би био члан. Црну Гору нико не угрожава, нити било ко у Европи има намеру да је угрози, али ова балканска земља напросто хоће да буде део алијансе и да тако изгледа важније, пише Форбс. Са друге стране, не треба ни кривити руководство ове земље због жеље да буду део алијансе, јер ће сада амбасадори Црне Горе моћи да седе кад год хоће у Бриселу раме уз раме са Немачком, Француском, Енглеском и Сједињеним Америчким Државама, иронично пише аутор текста и додаје да је Црна Гора овим "надиграла" Србију која није део алијансе. Сада је ова земља сигурна и док чека неког новог Хитлера да се појави иза хоризонта, размишља о светској доминацији, шаљиво се закључује на крају текста.
Прочитајте још:ЦИРКУС НА САМИТУ ОЕБС-а: Ниједна тачка програма о главном проблему Европе!Јовановића обрадовао позив НАТО алијансе Црној Гори
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА