Најновије

5 знакова да је ваш телефон заражен вирусом

Андроид оперативни систем је врло подложан нападима вируса. Проблем је што многи корисници нису ни свесни да је њихов телефон заражен све док није прекасно.
Илустрација (Фото: mobilnatelefonija.net)

Илустрација (Фото: mobilnatelefonija.net)

Ових пет знакова откривају да је телефон заражен неким вирусом: 1. Кратак животни век батерије: Свако ко често користи мобилни телефон отприлике зна колико му траје батерија. Али, ако је ваш уређај заражен вирусом век трајања батерије драстично ће се скратити поготово ако сте покупили "adware" који против ваше воље повлачи рекламе с интернета што јако троши батерију. 2. Пропуштени позиви: Мобилни вируси могу утицати на долазне и одлазне позиве. Већи број пропуштених позива или сметње током позива могу указивати на то да је телефон заражен. Да бисте проверили о чему се ради назовите свог оператера и проверите да ли су пропуштени позиви лажни. 3. Велики рачуни: Вируси често без контроле шаљу СМС поруке с вашег уређаја и то на посебне телефонске бројеве који се додатно наплаћују. Понекад ће с вашег мобилног бити послата само једна порука месечно како ништа не бисте посумњали, а некад ће у врло кратком року с вашег уређаја бити послат велик број порука. Ако вам се то догоди можете очекивати велики рачун, а то је сигуран знак да вам је уређај заражен. 4. Повећање промета података: Слично као и с телефонским рачунима. Постоје вируси који ће тајно конзумирају промет података, а то је сигуран знак да неко има контролу над вашим уређајем. 5. Успорен рад уређаја: У зависности од хардверских спецификација уређаја, вируси могу проузроковати велике проблеме с перформансама. Свако ко је имао неки вирус на ПЦ-у зна како они могу успорити рад система. Вируси могу користити толико снаге процесора да вам неће преостати ниште друго него да неколико пута дневно ресетујете уређај.
Прочитајте још:ИМАТЕ АНДРОИД ТЕЛЕФОН? Ако сте закачили овај вирус, можете само да га бацитеЕво како да спасите смартфон када вам упадне у водуПРАТИ СВАКИ ВАШ КОРАК: Ево како да искључите тајну мапу на вашем телефону (ВИДЕО)
Извор: NN/banjaluka.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА