Најновије

Вучић на самиту ОЕБС: Прошлост иза нас, испред будућност

БЕОГРАД- Прошлост остављамо где јој је место и гледамо у будућност, рекао је председник Владе Србије Александар Вучић у обраћању на Министарском састанку ОЕБС који се одржава у Београду.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Надам се да овај састанак представља признање Србији за добро председавање ОЕБС-ом - рекао је председник Владе Србије Александар Вучић у обраћању на Министарском састанку ОЕБС, који се данас и сутра одржава у Београду, подсећајући да се овај министарски састанак одржава у времену тероризма и избегличке кризе. Ми прошлост остављамо где јој је место, а гледамо у будућност - поручио је Вучић у обраћању на Министарствој конференцији ОЕБС. - Имамо историју која нас је више учила рату, него миру и више убијању, него живљењу. Доста нам је тога. Србија учи да живи - поручио је Вучић. Вучић је истакао и да нема бољег места за разговор о сарадњи и безбедности него у Београду, око којег је, како је подсетио, вођено стотинак ратова и који је висе пута био рушен и поново грађен. Како је рекао, свет је пун малених грудви, за које не знам у шта ће се претворити. Он је апеловао на учеснике да донесу закључке и препоруке о избегличкој кризи. - Европу смо питали шта је то што Србија треба да уради. Никада нисмо добили конкретан одгвор - рекао је Вучић. Премијер је рекао да је важно да сви буду сложни, подсетивши на говор Черчила када је први пут изјавио да нам треба уједињење. - На нама је да покажемо да ли смо у стању за једноставне ствари. Мигрантска криза нас је подсетила да нема решења без заједништва. Верујем да већина миграната жели само једно, а то је да им се врати будућност. Спремни смо да и даље учествујемо и помажемо у решавању ове кризе, али ми смо само мали део свега. За овај проблем морамо да имамо заједничку политику. Србију сматрам озбиљном државом, а Србија само очекује свеобухватно решење - наводи Вучић.
Прочитајте још:Почиње министарски састанак ОЕБС, Београд центар дипломатијеЛАЗАНСКИ: Тек сада ћемо да видимо да ли НАТО више воли Црну Гору или Косово и Албанију?
Извор: Танјуг, Блиц, srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА