Најновије

ОД 2016. ГОДИНЕ: Поскупљују гориво и алкохол, а са горивом...

БЕОГРАД – Влада Србије упутила је парламенту на усвајање предлог измена и допуна Закона о акцизама, којима је предвиђено повећање акциза на гориво и алкохолна пића од 2016. године.
Скупоћа (Фото: Pixabay)

Скупоћа (Фото: Pixabay)

Акциза за оловни бензин ће бити повећана са 50 на 52,5 динара по литру, а за безоловни са 50 на 54 динара, док ће акцизе на безалкохолна пића бити већа за два процента. Убудуће ће се акциза плаћати не само на јака алкхолна пића већ и на нискоалкохолна пића која садрже више од 1,2 одсто, а највише 15 одсто алкохола. Акциза ће се плаћати и на све врсте пива изузев безалкохолних пива које садржи до 0,5 одсто алкохола, без обзира на паковање. Изменама Закона о акцизама планирано је увођење акциза на нискоалкохолна пића у износу од 21 динар, а на пиво 24 динара по литру. Како је образложено, тај намет се уводи како би се утицало на младе да мање користе та пића. Акциза на ракије од воћа, грожђа или вино биће 124 динара по литру уместо 121,89 динара, а на ракије од житарица 316 уместо 309,23 динара. Измене Закона о акцизама биће размотрене у оквиру пакета финансијских закона, односно заједно са буџетом за наредну годину.
Прочитајте још:ВЕЛИКИ СРБИН ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ: Михаило Милорадовић добио споменик у Санкт ПетербургуОВО ДАНАС НИКАКО НЕ СМЕТЕ ДА РАДИТЕ: Верници славе Ваведење!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА