Најновије

Пол Креjг Робертс: Хоће ли Матрикс превладати

Чудо је да се терористички напади на западне земље не дешавају непрекидно, јер ове земље то заслужују. Пише: Пол Креjг Робертс
Пол Крејг Робертс (Фото: mediamax.com)

Пол Крејг Робертс (Фото: mediamax.com)

Париски напад развија се у правцу који сам очекивао. Француска влада обрушила се на грађанска права законским решењима која личе на Патриотски акт САД. Француски читаоци мог блога су ме обавестили да је, према испитивањима јавног мњења, 84 одсто грађана Француске сагласно с тим да буду шпијунирани како би били заштићени. То значи да само 16 одсто Француза нема мозак у стању потпуне дисфункције. Други читалац ме обавештава да је на једној информативној ТВ станици прочитано писмо једног од наводних бомбаша ИД написано на савршеном енглеском језику. Заиста! Мислим заиста! Они који имају скривене агенде знају колико су глупи народи Запада, колективно гледано, потпуно безнадежни случајеви. Француски и амерички политичари траже да се искористи Члан 5 НАТО уговора како би се НАТО војници могли употребити на терену у Сирији. Ово није значајно у смислу борбе против ИД, што већ успешно чине Руси, него због збацивања Асада са власти под лажним изговором борбе против ИД. То је суманута политика, која може довести до конфликта са Русијом.

Напад на руске медије

Као алтернативну могућност за избегавање конфликта са Русијом, Вашингтон може да искористи наде руске владе да је париски напад доказао Западу исправност Путинове политике, која позива на сарадњу са Западом у циљу борбе против ИД. Оног тренутка кад буде формирана колаиција НАТО-Русија, у складу са планом предложеним од стране француског премијера Мануела Валса, Путин постаје западни сарадник у обарању Асада. Да би обезбедили да нико неће бити истинито информисан о чињеницама преко руских медија на енглеском језику, попут RT и Спутњика, амерички Сенат организовао је јавна слушања о страној пропаганди. Члан борда гувернера за електронске медије, односно државне цензуре, Кенет Веинстеин, рекао је сенаторима да RT, Спутњик и низ других извора који извештавају истинито представљају „издашно финансиране пунктове државне пропаганде“. Другим речима, треба веровати само оном што пишу пропагандни пунктови под контролом Вашингтона као што су Њујорк Тајмс, Вашингтон Пост, Фокс Њуз, CNN; BBC, NPR и слични. Последице париског напада су сличне последицама такозваног бомбашког напада на бостонском маратону. Педесет добро наоружаних полицајаца насрнуло је на двојицу људи и убило их. Чак и RT описује убијену жену као „женског бомбаша самоубицу“. Ако је убијена жена бомбаш самоубица, како она може остати жива да би је полицајци потом могли убити? Чак ни „руски пропагандни пункт“ RT не поставља питање зашто 50 добро наоружаних полицајаца није могло да ухвати два нападача, него је морало да их убије. Неколико читалаца ми је послало информације које указују на то да су о париском нападу и Википедија и Твитер известили дан пре него што се он десио. Не знам шта да кажем о овоме. Сећам се да је BBC известио о рушењу зграде број 7 у Светском трговачком центру пре него што се она срушила. Новинарка BBC је уствари стајала испред зграде број 7, која се још није била ,срушила док је извештавала о њеном рушењу. Другим речима, грешке у оркестрацији се дешавају. Али готово нико од грађана којима су испрани мозгови то не примећује. Питање које се поставља само од себе је у којој мери је напад под лажном заставом у Паризу намештаљка. Зашто нису приказана тела великог броја убијених и повређених? Оно што нам је приказано су неповређени учесници у кризи.

„Нападнути смо јер смо добри“

Изгледа да су сведоци који потврђују званичну верзију одиграли исту улогу и у другим ситуацијама. Као човеку који је цео живот провео у врху власти, новинарству и високом образовању, јасно ми је да је много тога сумњиво у вези са објашњењима која се дају јавности. Ипак, велика већина западних нација подвргнута је озбиљном испирању мозга и верује да је свако ко доводи у питање званична објашњења „теоретичар завере“. Другим речима, само владе и њихове „преститутке“ говоре истину. Тиме је омогућен једноставан начин да владе са њиховим тајним агендама лако заштите те агенде од чињеница. Ко би веровао мени кад је алтернатива да се верује Фокс Њузу, CNN, BBC, Обами, Волфовицу, Оланду, Меркеловој, Камерону, Викли Стандарду? Ако су Путинова влада и кинески народ тако очајни у својој одлучности да буду део „блиставог Запада“, да би прихватили изобличену стварност, онда је свет осуђен на пропаст. Ако би се питали западни политичари, свет би сасвим сигурно био осуђен на пропаст. За човечанство они су ратни хушкачи. Али, и више од тога, реакција јавности на операције и намештаљке под лажном заставом показује потпуно одсуство свести. Ови морони објављују да је Запад нападнут зато што дозвољава женама да се образују. Запад је нападнут због „француских вредности и француског стила живота, зато што плешу“ (француски министар ииностраних послова Лоран Фабијус). Другим речима, исте бесмислице које су послужиле идиотском председнику САД Џорџу Бушу Млађем сада служе Французима: „Нападнути смо јер смо добри“. Ми, добри људи на Западу, не би никад били нападнути зато што смо пљачкали и отимали од Блиског Истока током целог једног века, а потом 14 година војно уништавали седам земаља, убијајући и расељавајући милионе људи. Заиста, чудо је да се прави терористички напади на западне земље не дешавају непрекидно, јер ове земље то сигурно заслужују.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Турска избачена из игреПутин, Али Баба и 40 разбојникаДубоки понор Турске
Извор: paulcraigroberts.org, Фонд стратешке културе

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА