Најновије

ИНЦИДЕНТ У ТИХОМ ОКЕАНУ: Руси "поздравили" америчку базу атомским бомбама

ВАШИНГТОН - Утицајни војно-политички аналитички портал "Washington Free Beacon" је објавио информацију да је руски бомбардер Ту-95 облетео америчку војну базу на тихо-океанском острву Гуам, али  да није дошло до кршења правила и нарушавања ваздушног простора.
Ту-95 (Фото: ЈуТјуб)

Ту-95 (Фото: ЈуТјуб)

Информацију је потврдио амерички војни врх, истакавши да се инцидент десио и да је руска авијација заиста дејствовала око острва Гуам, где америчка војска има и ваздушне и поморске снаге. Руски бомбардер Ту-95 је био комплетно наоружан, односно, опремљен атомским бомбама, истиче портал "Washington Free Beacon". То се десило 25. новембра, каже Дејв Истберн, мајор армија САД-а, а цела ствар је била у оквиру међународних права и не може се рећи да је Русија прекршила на било који начин неко од правила. Међутим, није уобичајено да Русија изводи овакве маневре у близини америчких база, те је све од стране Американаца доживљено ипак као својеврсна провокација и "манифестација силе".
Прочитајте још:ТЕРОРИСТИ КАО МРАВИ: Џихадисти побегли право у смрт – Руси бункер претворили у гроб (ВИДЕО)Русија: Добро ћемо изучити „нове мере“ НАТО алијансе
Извор: Правдa

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА