Најновије

Невероватно шта Каспаров прича о Путину!

САД - Гари Каспаров, некадашњи шаховски светски првак и један од најистакнутијих руских опозиционара, у интервјуу за "Глоуб анд мејл" је критиковао "режим Владимира Путина".
Каспаров (Фото: ЈуТјуб)

Каспаров (Фото: ЈуТјуб)

Путину је потребан сиријски конфликт како би сачувао "имиџ моћног човека који је раван председнику САД-а", каже Каспаров. Сходно томе, Путин је показао да је једини језик који разуме - језик силе, додао је он. Каспаров оптужује Путина и покушава да прикаже Путина као "диктатора који проузрокује насиље широм света". "Будући диктатор, он не може себи дозволити размишљање на дуже стазе и сагледавање шире перспективе. Он мора да ужива сад. На власти је 15 година и он намерава да влада доживотно." - каже Каспаров. Путину расте апетит за освајањем, каже руски шаховски велемајстор у интервјуу. Подсећамо, Русија ни у једном од горућих конфликата, како у Украјини, тако и у Сирији, није водила политику насиља и агресије, а тек није никада прва посезала за оружјем. Последњи догађаји везани за обарање руског Сухоја од стране Турске још један су показатељ миротворачке политике и политике стрпљења којима се руководи Путин и то је доказ његове искрене тежње да међународну заједницу окрене од политике агресије и сукоба ка политици дијалога и компромиса.
Прочитајте још:ПУТИНОВ ШАХ-МАТ ЗА ЕРДОГАНА: Расправа СБ УН о војним акцијама ТурскеЗАИСТА БОЛЕСНИ ЗАПАД: Вођа Исламске државе кандидован за Тајмову титулу „Личност године 2015″
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА