Најновије

СИЈАРТО: Односи никад гори, Хрватска је претња по безбедност Мађарске!

БУДИМПЕШТА - Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио је данас да су односи Мађарске и Србије "изузетно добри", док односи да Хрватском "никад нису били лошији".
Петер Сијарто (фото: Јутјуб принтскрин)

Петер Сијарто (фото: Јутјуб принтскрин)

Односи са Словачком и Србијом били су оптерећени "озбиљним изазовима, тензијама и историјским питањима, али је прагматична сарадња омогућила да се ситуација реши," рекао је Сијарто пред Одбором за национално јединство мађарског парламента. Према његовим речима, захлађење са Хрватском је изазвано хрватским критикама мађарске миграционе политике и чињеницом да Хрватска није завршила гасни интерконектор између две земље што, према оцени Сијарта, преставља "озбиљну претњу" по енергетску безбедност Мађарске. Због тога, фокус је померен на повезивање мађарске гасне мрезе са Словенијом, напоменуо је он. "Озбиљни изазови" постоје и у односима са Румунијом, навео је Сијарто окрививши за то бившег румунског премијера Виктора Понту који је, како каже, "покренуо бројне нападе" на Мађарску. Румунија је међутим и даље важан пословни партнер, додао је он, пренела је агенција МТИ.
Прочитајте још: 
Сијарто је рекао да Мађарска подржава незвисност, суверенитет и територијални интегритет Украјине и придржава се заједничких одлука ЕУ. Међутим, споразум из Минска треба да поштују све потписнице, а не само Русија, закључио је он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА