Најновије

НЕМА НИШТА ОД ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ: Стејт департмент хвали Русију на сва звона!

ВАШИНГТОН - Званичник Стејт департмента, Џон Кирби, похвално је говорио о Русији на редовној конференцији за штампу и истакао да Русија једна од првих земаља која је уложила дипломатске напоре у циљу регулисања конфликта у Сирији.
Путин и Обама на Самиту Г20 (Фото: kremlin.ru)

Путин и Обама на Самиту Г20 (Фото: kremlin.ru)

САД су високо оценили политичко деловање Русије у Сирији, пише руска новинска агенција РИА Новости. Русија је била једна од четири земље, уз САД, Саудијску Арабију и Турску, које су међу првима уложиле дипломатске напоре да дође до решења у Сирији, каже Кирби. Русија је помогла да дође до преговора у Бечу, додао је он и навео да је посебно значајно то што је Русија активно учествовала у бечком мировном процесу. Посматрајући све те аспекте, Русија је била веома важна и помогла је да се уједине учесници тог процеса, каже Кирби. Подсећамо да су САД показале тежњу мирнијем дијалогу са Русијом и у случају обарања руског Сухоја од стране турске авијације, када су званично саопштили да то Турска није учинила у име коалиције окупљене око САД-а у Сирији, те да САД немају никакве везе са тим актом.
Прочитајте још:АСАДОВО КОМУНАЛНО: Кад тенкови чисте град од олоша (ВИДЕО)ДЕСЕТКОВАНИ: 14 припадника елитне америчке плаћеничке војске Блек Вотер настрадало у Јемену!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА