Најновије

Овако руска авијација уништава објекте Исламске државе (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије објавило је ноћас да је од 5. децембра појачало интензитет ваздушних и ракетних удара по објектима и положајима Исламске државе и Џебхат ан-Нусра у Сирији.
Руси гађају ИД (Фото: Јутјуб)

Руси гађају ИД (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се прецизира да су за протекла четири дана на терористе бечено 1.920 различитих бомби. У нападима су учествовали и далеколетни бомбардери Ту-22м3 који су полетали са руског војног аеродрома код Моздока. Они су, како је прецизирано, извели 60 борбених летова и тукли 30 објеката Исламске државе у провинцијама Рака и Дејр-ез-Зор. Авиони руске оперативно-тактичке авијације, која користи сиријски аеродром „Хмејмим“ код Латакије, извели су за то време 238 борбених летова и гађали 699 објеката две главне терористичке формације. Док су удари трајали – у ваздуху су дежурали руски ловци Су-30. Министарство одбране РФ у своју статистику је урачунало и ефекте удара крстарећим ракетама „Калибар“ са подморнице „Ростов-на-Дону“ и објавило да је уништено 70 командних места екстремиста, 21 база, шест погона за производњу муниције и експлозива, 43 складишта оружја и шест објеката за складиштење и прераду нафте. Руско министарство је посебно нагласило: „Ударима су створени услови за даља офанзивна дејства сиријске армије око Алепа, Идлиба и Палмире и у планинским областима провинције Латакија“.
Прочитајте још:Руска „невидљива“ подморница стигла до сиријске обалеРАЗГЛЕДНИЦА ИЗ СИРИЈЕ: Тресу се и небо и земља! (ВИДЕО)OНИ СУ ИРАЧАНИ КОЈИ ГИНУ ЗА АСАДА: Борци шиитске милиције „Харакат Хизбулах Ал Нујаба“ на фронту код Алепа (ВИДЕО)
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА