Најновије

ШИПТАРИ НАЈАВЉУЈУ НОВЕ НАПАДЕ НА СЕВЕРУ КОСОВА: Приштина наставља са акцијама!

Тужилаштво у Приштини саопштило је данас да у јучерашњој акцији спроведеној на северу КиМ нису ухапшени сви осумњичени. То је пренео РТС и додао да се очекује да ће акција бити настављена.

Припадници снага РОСУ (Фото: Јутјуб)

У јучерашњој акцији коју су спровеле специјалне јединице РОСУ у четири општине на северу КиМ ухапшено је 28 особа, од којих су 23 Срби. Приштински портал “Инсајдери” објавио је поједина имена ухапшених у акцији косовских снага на северу Косова и Метохије, међу којима се, према списку тог портала, налази десет особа српске националности.

Срби са Косова и Метохије одржаће данас протест у северном делу Косовске Митровице поводом бруталне акције специјалне јединице РОСУ у којој је ухапшено 28 особа. Протестно окупљање заказано је за 12 сати на Тргу Шумадија, а организоваће га Српска листа.

Подсетимо, како је првобитно рекао председник Србије Александар Вучић на северу Косова је ухапшено 23 Срба, припадника косовске полиције и цивила. Међутим, према последњих инфромацијама које је изнео у Скупштини Србије, у полицијске просторије у јужном делу Косовске Митровице приведено је 19 припадника КПС-а српске, бошњачке и албанске националности. С друге стране, албански медији пренели су да је ухапшено ухапшено 28 лица, 19 полицајаца и девет грађана.

После јучерашњег упада специјалних јединица косовске полиције, ситуација на северу Косова и Метохије је мирна, али и даље постоји извесна напетост. За данас у подне заказан је протест у центру Косовске Митровице.

Руси ће осетити Путинов бес. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА