Најновије

ВУЧИЋ НАЈАВИО УДАР НА МАФИЈУ: Пре Нове године крупни криминалци отићи ће у затвор!

БЕОГРАД- Председник Владе Србије Александар Вучић најавио је одлучни обрачун са мафијом и хапешње највећих криминалаца пре краја 2015. године. Према његовим речима, у наредних двадесетак дана “многи прави, велики криминалци“ завршиће у затвору.
Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Вучић је нагласио да борба против крупног криминала ни изблиза није завршена и да наредних недеља можемо очекивати да правда стигне и “најкрупније зверке“. - Можете да очекујете озбиљан, тежак и напоран рад полиције и државе до краја године. Многи прави велики криминалци наћи ће свој пут... наравно, тај пут је иза решетака! - рекао је премијер у понедељак непосередно пошто је саопштио да ће сменити министра Гашића. Ова његова изјава прошла је, међутим, потпуно незапажено и затрпана је другим дневним вестима. Извор Информера из безбедоносних служби тврди да зна ко ће све бити ухапшен: - У овом тренутку због интереса истраге не смем да откријем конкретна имена, али могу да вам потврдим да се ради о крупним, веома “крупним зверкама“. Реч је о малверзацијама вредним више десетина, па чак и стотина милиона евра. Истражитељи су дуго, у потпуној тајности радили на овим случајевима и сад је коначно стегнут обруч око највећих криминалаца у овој земљи. Хапшење је само питање дана.

Падају бивши министри и тајкуни

С друге стране, стручњаци кажу да сви досадашњи премијерови потези наводе на закључак да ће најављени обрачун са мафијом бити заиста одлучан. Полицијски експерт Марко Ницовић оцењује да би до краја године могли да “падну“ крупни криминалци – од великих тајкуна до неких бивших министара. - Први на удару полиције највероватније ће бити главни актери пљачкашких приватизација. Иза решетака би могли да се нађу и бивши министри који су плаћени да доносе законе у интересу тајкуна ДС и ДСС. То “свето тројство“ је функционисало по добро уходаном принципу: тајкуни дају паре министру, а онда он одваја новац за своју политичку странку – подвлачи Ницовић, додајући да су надлежни прикупили довољно доказа.
Прочитајте још:ПОДНЕО ИЗВЕШТАЈ: Ево о чему је Вучић данас разговарао са страним амбасадоримаШЕШЕЉ: Вучићу влада и не треба, он је министар у свим министарствима, остали статирајуЕУ ПОНОВО ЈАШЕ: Нова ЕУ резолуција за признавање Косова
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА